Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Unika utbildningar bygger internationellt samarbete i Blekinge

Välkommen till pressträff angående ett pågående samarbete runt Östersjön och en presentation av EU-projektet BBVET (Boosting Business Vocational Education and Training), vars syfte är att stärka internationaliseringen av kvalificerad yrkesutbildning runt södra Östersjön.

I januari 2018 startade två nya internationella yrkesutbildningar inom branscherna Edtech och Mekatronik i Blekinge. Utbildningarna är de första i sitt slag och ett samarbete mellan fem länder; Tyskland, Polen, Danmark, Sverige och Litauen där företag och skolor ges möjlighet att skapa nya kontakter och utbyta erfarenheter över gränserna.

Som ett led i utbytet mellan de deltagande länderna anordnas nu ett studiebesök med deltagare från den Litauiska staden Rietavas den 19−20 juli. En delegation som representerar kommun, näringsliv och universitet får möjlighet att möta företag som utvecklas i Karlshamn och ta del av den resa som gjorts med utvecklingen av Halda utvecklingscenter i Svängsta, utveckling av familjeföretag på landsbygden i Åryd samt det senaste inom livsmedelsutveckling i Karlshamns före detta mejeri på Västra kajen.

Pressträffen hålls i samband med det studiebesök som sker i gamla mejeriets lokaler på Västra kajen i Karlshamn. En delegation bestående av företagare, utbildningsaktörer och politiker från Litauen och Sverige finns på plats för att berätta om framtidsfrågor och vad som krävs för att stimulera vårt samarbete runt Östersjön.

  • Datum: fredagen den 20 juli
  • Tid: 10:30
  • Plats: Inom AAK:s fabriksområde, gamla mejeriet, Castellet Bruk. Representant från Karlshamns kommun möter upp vid AAK:s vaktkur på Västra kajen klockan 10:30.

För mer information, kontakta näringslivsutvecklare Theresia Bergdahl, telefon 0733 57 63 91 eller projektledare på NetPort Marie Björck, telefon 0708 63 07 07.

Ämnen

Regioner



Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93