Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Unika utbildningar bygger internationellt samarbete i Blekinge

Pressmeddelande   •   Jul 18, 2018 08:53 CEST

Välkommen till pressträff angående ett pågående samarbete runt Östersjön och en presentation av EU-projektet BBVET (Boosting Business Vocational Education and Training), vars syfte är att stärka internationaliseringen av kvalificerad yrkesutbildning runt södra Östersjön.

I januari 2018 startade två nya internationella yrkesutbildningar inom branscherna Edtech och Mekatronik i Blekinge. Utbildningarna är de första i sitt slag och ett samarbete mellan fem länder; Tyskland, Polen, Danmark, Sverige och Litauen där företag och skolor ges möjlighet att skapa nya kontakter och utbyta erfarenheter över gränserna.

Som ett led i utbytet mellan de deltagande länderna anordnas nu ett studiebesök med deltagare från den Litauiska staden Rietavas den 19−20 juli. En delegation som representerar kommun, näringsliv och universitet får möjlighet att möta företag som utvecklas i Karlshamn och ta del av den resa som gjorts med utvecklingen av Halda utvecklingscenter i Svängsta, utveckling av familjeföretag på landsbygden i Åryd samt det senaste inom livsmedelsutveckling i Karlshamns före detta mejeri på Västra kajen.

Pressträffen hålls i samband med det studiebesök som sker i gamla mejeriets lokaler på Västra kajen i Karlshamn. En delegation bestående av företagare, utbildningsaktörer och politiker från Litauen och Sverige finns på plats för att berätta om framtidsfrågor och vad som krävs för att stimulera vårt samarbete runt Östersjön.

  • Datum: fredagen den 20 juli
  • Tid: 10:30
  • Plats: Inom AAK:s fabriksområde, gamla mejeriet, Castellet Bruk. Representant från Karlshamns kommun möter upp vid AAK:s vaktkur på Västra kajen klockan 10:30.

För mer information, kontakta näringslivsutvecklare Theresia Bergdahl, telefon 0733 57 63 91 eller projektledare på NetPort Marie Björck, telefon 0708 63 07 07.