Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Stor miljösatsning på nya avloppsledningar från Mörrum

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Stor miljösatsning på nya avloppsledningar från Mörrum

Mörrums reningsverk ska läggas ner under 2018 och istället ska avloppsvattnet ledas till Sternö reningsverk. Detta är en miljömässig vinst för Mörrumsån. Nu ska de första spadtagen tas och ledningen börja dras.

När den nya ledningen från Mörrum till Sternö i Karlshamn är klar kommer inte Mörrumsån längre att belastas av avloppsvatten från Mörrums samhälle med omnejd som den hittills gjort, utan renas i Sternö reningsverk som är ett helt biologiskt reningsverk med havet som recipient. Slammet på Sternö avloppsreningsverk är certifierat och kan spridas på åkermark med vissa grödor. Den nya ledningen kommer att läggas i år och i början av 2018 ska vattnet börja ledas över från Mörrum till Karlshamn.

För att berätta mer om detta stora miljöprojekt bjuds medierna in till presskonferens.

Datum: tisdag 28 mars

Tid: klockan 9

Plats: Vid Åkessons Bärgningsbolag AB, Södra Stillerydsvägen 84 i Karlshamn. Vi kommer där hämta ut hjälmar och åka ut gemensamt till platsen där det börjat grävas.

Medverkande: Marika Wennberg, t.f. VA-chef i Karlshamns kommun, Peter Hammarström projektledare vid kommunen och Håkan Karlsson, platschef på Älmby entreprenad AB.

Välkomna!

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93