Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Självförsvarskurs för tjejer lockar till fullt hus

Drygt 340 tjejer i olika åldrar kommer på lördag att få öva självförsvar med Karlshamns Fightcenter. De får då också en del tips och tricks direkt från proffsboxaren Mikaela Laurin, som gör ett kort stopp i Karlshamn.

Det tog inte många dagar förrän den kostnadsfria självförsvarskursen, som Kommunen och Karlshamns Fightcenter bjöd in till innan jul, blev fullsatt.

– Vi trodde aldrig att intresset skulle vara så stort! Med över 340 anmälningar kommer det bli härligt trångt i Väggahallen på lördag eftermiddag, säger Jenny Andersson, ANDT-strateg i Karlshamns kommun.

Självförsvarskursen är gratis och öppen för alla flickor/kvinnor i alla åldrar. Proffsboxaren Mikaela Laurén, som vunnit många världsmästartitlar och nu också är aktuell i Let´s Dance på TV4, gästar evenemanget mellan 13-13.30 för att visa olika effektiva självförsvarstekniker.

– Vi ser fram emot en trevlig generationsaktivitet där kvinnor i Karlshamns kommun tillsammans under roliga och intensiva former får kunskaper om självförsvar, säger Jenny.

Under dagen är en frukt- och drickpaus inlagd. Förhoppningen är att de tre timmar som självförsvarskursen håller på ska bjuda på användbara, enkla, nyttiga grepp och trix man kan tillämpa om man skulle bli angripen.

– Men vi hoppas också att deltagarna efter kursen ska känna bättre självkänsla och känna sig starkare och tryggare när de vandrar hemåt på lördagseftermiddagen, säger Jenny.

Medierna hälsas välkomna!

Datum: 18 februari 2017

Klockan: 13-16

Plats: Väggahallen i Karlshamn.

Kontakt: Jenny Andersson, ANDT-strateg i Karlshamns kommun, 072-389 93 48 eller Pär Emanuel, ordförande i Karlshamns Fightcenter, 070-364 30 60.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93