Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Picknickföreställningar i Lokstallarna

Pressmeddelande   •   Sep 14, 2015 12:52 CEST

Jazzföreningen Munthe, Kammarmusikföreningen Pro Musica, Karlshamns Riksteaterförening och Kultur Karlshamn arrangerar i höst två Picknickföreställningar där man både kan njuta av kultur och medhavd picknick.

Det är fritt fram att ta med kaffe och tårta, öl och räckmacka, ost och vin eller något helt annat att äta i samband med föreställningen.

Konceptet finns bl.a. på Victoriateatern i Malmö. Vi tycker att Lokstallarna skulle passa alldeles utmärkt till detta och mat, dryck och kultur passar oförskämt bra ihop för en trevlig kväll tillsammans med andra intresserade. Den som inte vill äta kan så klart välja att bara njuta av musik och framträdanden.

Musik & minnen med Jan Lundgren
Lördagen den 17/10 kommer den världsberömde jazzpianisten och blekingesonen Jan Lundgren för att ge oss musikminnen vi sent kommer att glömma. Han gör en djupdykning i sin enorma repertoar av musik som många av oss både minns och känner igen.

A Capella med Pros & Cons
Söndagen den 8/11 står Pros & Cons: Erik Adsell, Pär Thored, Ola Bergstrand, Tomas de Souza och Joel Bexelius på Lokstallarnas scen. Pros & Cons sjunger a capella, dvs. helt utan instrument, men lyckas med sina röster och modern ljudteknik att låta som ett helt band.

Medierna hälsas välkomna för att höra mer om detta och om den gemensamma satsningen på Picknickföreställningar.

Datum: Onsdag 16 september

Tid: kl.10.00

Plats: Lokstallarna

För mer information kontakta: Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare Kultur Karlshamn, tel. 0454-812 36.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.