Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Ministerbesök om yrkesvux roll i att säkra den regionala kompetensförsörjningen

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Ministerbesök om yrkesvux roll i att säkra den regionala kompetensförsörjningen

Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, besöker Karlshamn imorgon på onsdag för att ta del av länets erfarenheter, planer och ambitioner när det gäller den yrkesinriktade vuxenutbildningen och regionalt samarbete. Även det regionala marknadsföringsprojektet ”Kunskapsklivet” presenteras.

För att få ner arbetslösheten och kunna ge näringsliv och offentlig sektor den kompetensförsörjning de behöver satsar regeringen bland annat på en utbyggnad av vuxenutbildningen och ett nytt statsbidrag för samverkan för ett regionalt yrkesvux. Då det stora arbetet med att få ner arbetslösheten och klara kompetensförsörjnings-utmaningen görs lokalt och regionalt, reser Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, runt i landet för att ta del av de erfarenheter, planer och ambitioner som finns. På onsdag gör ministern ett stopp i Karlshamn där hon bland annat träffar ansvariga för vuxenutbildningen i länets kommuner, Arbetsförmedlingen och representanter för regionens näringsliv. Vuxenutbildningarna i Blekinges fem kommuner tillsammans med Tingsryd och Bromölla kommuner samverkar omkring vuxnas lärande under namnet ”Gränslöst lärande”. Kommunerna driver även marknadsföringsprojektet ”Kunskapsklivet”. Detta projekt presenteras för ministern under de rundabordssamtal som hålls på Lärcentrum i Karlshamn under förmiddagen. Under eftermiddagen kommer Anna Ekström att möta gymnasieelever på Väggaskolan.

Medierna hälsas välkomna till presskonferens innan rundabordssamtalen inleds.

Datum: 8/11
Tid: 9:45
Plats: Lärcentrum; Netport Science Park, Hus A, Karlshamn.

För mer information kontakta: Peter Stålbrand, utbildningsstrateg i Karlshamns kommun, på telefon 0454-815 29 eller mobil 0702-65 00 93.

Ämnen

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93