Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: MELLAN RADERNA är temat för Berättarkraft

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: MELLAN RADERNA är temat för Berättarkraft

Temat för Berättarkraft 2020, som hålls i Karlshamn, Olofström och Karlskrona, är MELLAN RADERNA. Tillsammans skapar författaren och läsaren vid mötet sin värld, sin berättelse genom att fylla i det oskrivna, det som står mellan raderna. Det ogripbara. 

Berättarkraft 2020 inleds med Blekinge bokmässa på Lokstallarna i Karlshamn lördagen den 29 februari. Det blir cirka 400 utställare och flera författarframträdanden. Under festivalveckan 29 februari – 8 mars, sätts fokus på just det som händer när författarens ord möter läsaren. I Karlshamn bjuds allmänheten bland annat in till två spännande författarkvällar med Patrik Svensson som vann 2019 års Augustpris med Ålevangeliet och Lena Andersson som ska prata om sin bok Sveas son. Det blir barnaktiviteter, film, musik och teater. Riktiga godbitar utlovas!

Medierna hälsas välkomna till en pressträff där det berättas mer om alla evenemang som hålls under Berättarkraftsveckan i Karlshamn.

När: Tisdagen 11 februari
Tid:
Klockan 11.00
Plats: Kulturbyrån, Karlshamns stadsbibliotek


Kontaktpersoner: Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare, på telefon 0454-812 36 eller e-post Pernilla.EkvallLiljeqvist@karlshamn.se och Lena Engkjaer, bibliotekarie och programansvarig, på telefon 0454-812 47 eller e-post lena.engkjaer@karlshamn.se.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93