Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Ledning utbildas i hbtq och normkritik

Pressmeddelande   •   Nov 10, 2016 10:17 CET

Karlshamns, Olofströms och Karlskrona kommun genomför tillsammans en satsning för att öka kunskapen kring hbtq. Målgruppen för årets satsning är kommunstyrelsens ledamöter och förvaltningschefer i våra tre kommuner.

Förra året hbtq-certifierades elevhälsan i Karlshamns kommun och elevhälsan och kulturombuden inom äldreomsorgen i Karlskrona. I år satsar kommunerna på att ge politiker och chefer ökad kunskap om hbtq-personers situation. Med beviljade medel från Socialstyrelsen arrangerar kommunerna en utbildning i veckan.

Utifrån ett normkritiskt perspektiv kommer Pär Viktorsson Harrby, verksamhetschef på RFSL, ge kunskap om hbtq och vad hbtq-kompetens kan vara. Han kommer även att ge verktyg för en inkluderande arbetsmiljö och för ett välkomnande bemötande för de som kommer i kontakt med kommunernas verksamheter.

Medierna hälsas välkomna!

Datum: fredagen den 11 november

Tid: Klockan 12:00

Plats: Biograf Metropol, Karlshamn

Kontakt: Jenny Andersson, ANDT-strateg i Karlshamns kommun, 0723-89 93 48.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.