Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Kulturnatten i Karlshamn 2018

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2018 13:12 CEST

2018 års kulturnatt har ett brett och bländande program som erbjuder något för alla, allt från föreläsningar och avancerade cirkusnummer till diktläsning och musikuppträden.

Förutom gamla klassiker som ljusregattan i Mieån och tidsresor i Skottsbergska gården väntar en kväll med en härlig blandning av olika konstarter, från professionella och amatörer, både för vuxna och barn. Några programpunkter som är värt att nämna är:

  • Karin Brunk Holmqvist, en av våra populäraste underhållningsförfattare, som berättar om sin nya bok Tango i tabernaklet.
  • Johan Wellton Unplugged, en personlig föreställning där Johan levererar avancerade cirkusnummer i kombination med underfundiga reflektioner och glimten i ögat.
  • Bortbytingen, en modern och lite läskig saga för barn från 5 år. Selma Lagerlöfs klassiska novell är förlagd till modern miljö. Kvar är magin och en urban fantasy-historia.
  • Teatersmedjan gör en undersökande installation/föreställning på Torget utifrån Shakespeare och En midsommarnattsdröm.
  • Musikstationen (BS Trycks lokaler) är en ny musikscen i årets kulturnatt. Här bjuder systrarna Alexandra och Mikaela Brorsson på tre framträdanden under kvällen, klassiskt, tango och andra eggande klanger.

Kulturnatten äger rum den 6 oktober och är ett populärt och återkommande evenemang som får hela Karlshamns innerstad att sjuda av konst, musik, teater och dans ända in på småtimmarna.

Medierna hälsas välkomna till en pressträff där Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare och Lena Engkjaer, programansvarig presenterar och berättar mer om årets kulturnattsprogram.

Datum: Torsdag 27 september
Tid: kl. 14.30
Plats: Kulturbyrån, Karlshamns Stadsbibliotek