Följ Karlshamns kommun

​Pressinbjudan: Kultur och samhällsbyggnad i samverkan

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2015 11:47 CEST

Spännande föreläsningar och utställningar där kultur och samhällsbyggnad möts och lyfts fram – det är vad hösten har att bjuda på som ett resultat av det spännande samarbetet som Kultur Karlshamn och Stadsmiljöavdelningen i Karlshamns kommun inlett.

Nästa vecka den 1 oktober invigs det nya Stadsbiblioteket i Citygallerian och detta ska firas i dagarna tre. Hur firandet ser ut och vilka aktiviteter som väntar avslöjas under måndagens presskonferens som även lyfter Kulturnattens aktiviteter.

Medierna hälsas välkomna!

Medverkande: Marie Liljenberg, Kultur- och bibliotekschef, kultursamordnare Pernilla Ekvall Liljeqvist och stadsarkitekt Emina Kovacic.

Datum: måndag den 28 september

Tid: klockan 13.15

Plats: Stadsbiblioteket c/o Citygallerian i Läshörnan (mittemot Esters Cafe)

Kontakt: Marie Liljenberg, Kultur- och bibliotekschef, telefon 0454-812 31 eller 0766-18 89 37.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.