Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Invigning av Lokstallarnas nya dansscen

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2019 20:00 CEST

Maria Sköldqvist, kultur- och bibliotekschef i Karlshamns kommun, Ulf Bjäreborn Olsson, teknisk projektledare Karlshamns kommun, och Linda Gribbe, projektledare Lokstallarna Regionteatern Blekinge-Kronoberg är förhoppningsfulla inför invigningen.

På fredag den 13 september är det dags för invigning av den nya dansscenen i Lokstallarna i Karlshamn – en av landets fem i sitt slag.

Just nu pågår ett dansresidens i Lokstallarnas stora sal som nyligen renoverats och byggts om för att bli en professionell dansscen. Residenset leds av regissören och performanceartisten Charlott Engelkes och består av dansare och akrobater från Berlin. Dessa kommer att uppträda under invigningen bland många fler.

Medierna hälsas välkomna till presskonferens för att höra mer om vad som kommer att hända under invigningen av den för Blekinge unika dansscenen, som är ett led i den vision som Regionteatern Blekinge-Kronoberg, Region Blekinge och Karlshamns kommun har om etablering av ett producerande scenkonsthus med fokus på dans i Karlshamn. Medierna kommer också att få se när dansartisterna som medverkar under residenset repeterar.

Datum: Tisdagen den 10 september

Tid: klockan 10

Plats: Lokstallarna i Karlshamn

Varmt välkomna!

Kontakt: Maria Sköldqvist, kultur- och bibliotekschef i Karlshamns kommun, telefon 0454-812 31.