Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Hundratals vinterbadare från Polen besöker Karlshamn

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Hundratals vinterbadare från Polen besöker Karlshamn

320 polska vinterbadare invaderar Sternö badplats idag, måndag. Detta är det första av fyra inplanerade besök i Karlshamn.

Under några år har Stena Line arrangerat resor till Sverige för polska vinterbadare, bland annat till Karlskrona och Torsås. Vid ett antal tillfällen under vintern 2020 har de valt Sternö Sandvik i Karlshamn för att ta ett vinterdopp och det planeras för fyra resor under perioden januari-mars.

– Det handlar om riktigt stora grupper med cirka 300-400 badande och en hel del medföljande personer, egen räddningspersonal, egna badvakter och så vidare, säger Lena Axelsson, turistchef i Karlshamn.

Karlshamns kommun är på plats för att hälsa vinterbadarna välkomna och ge dem information för att locka dem tillbaka till kommunen vid fler tillfällen.

– Självklart är Kallbadhuset intressant att lyfta i sammanhanget, säger Lena.

Första besöket är nu på måndag den 20 januari. Innan badet klockan 12.00 kommer vinterbadarna att ha möjlighet till promenader på Sternö/Boön. De åker sedan vidare till Mörrum för att uppleva miljöerna vid ån. Kommande besök äger rum följande datum: 24/2, 2/3 och 30/3.

Medierna hälsas välkomna!

Datum: måndagen den 20 januari

Tid: Klockan 10.30 anländer besökarna till Sternö badplats och klockan 12 är det dags för havsbad.

Plats: Badplatsen Sternö Sandvik i Karlshamn.

För mer information kontakta: Paweł Bober, Travel Product Development, Stena Line, Gdynia, Polen, mobil: +48 508 002 711, e-post: pawel.bober@stenaline.com, eller Jola Noreklev, turistinformatör, Karlshamns kommun, telefon 0454-812 17, e-post: jola.noreklev@karlshamn.se

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93