Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Första HBTQ-certifieringen i Blekinge

Pressmeddelande   •   Feb 08, 2016 11:46 CET

Efter en termins utbildning är det nu dags för personal inom äldreförvaltningen i Karlskrona och Elevhälsan i Karlshamns och Karlskrona kommun att HBTQ-certifieras. Under festliga former får de 40-talet personer som deltagit sitt diplom.

Under hösten 2015 har personal från Elevhälsan i både Karlshamn och Karlskrona och Karlskronas äldreförvaltning genomgått en certifieringsutbildning från RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter). De sjuksköterskor, kuratorer, värdegrunds- och mångfaldsinstruktörer som deltagit har fått verktyg för att kunna arbeta systematiskt med rättighetsfrågor, likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter. Representanter från RFSL i Stockholm kommer till Karlshamn för att hålla i certifieringsceremonin.

Medierna hälsas välkomna!

Datum: fredagen den 12 februari.

Tid: klockan 11.00.

Plats: Rådhuset i Karlshamn, Rådhussalen.

Mer information om Hbtq-certifiering finns på RFSL:s webbsida.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.