Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Flytt av stadsbiblioteket och Försäkringskassan

Pressmeddelande   •   Mar 19, 2015 16:00 CET

Nu är pusselbitarna på plats när det gäller stadsbiblioteket i Karlshamns flytt till Citygallerian och Försäkringskassans övertagande av bibliotekets nuvarande lokaler. Under en pressträff berättar kommunrepresentanter bland annat om den lyckade processen med att möta Försäkringskassans krav på nya lokaler och det visas hur de nya bibliotekslokalerna på gallerians två plan ska inrymmas och användas.

Kontraktet mellan Karlshamns kommun och fastighetsägaren JN Von Bergen & Son om att hyra lokaler i Citygallerian, dit biblioteksverksamheten flyttar in i augusti, skrevs nyligen under. Ett avtal mellan Försäkringskassan och Karlshamnsbostäder är också skrivet och Försäkringskassan ska kunna flytta in i de nuvarande bibliotekslokalerna om drygt ett år efter att de renoverats. Dessa lokallösningar tryggar inte bara arbetstillfällen utan genererar även fler. 

– Kommunen har visat en flexibel och positiv inställning till förändringar när det behövs, och det finns en förmåga att skapa goda förutsättningar för verksamheterna i en sådan situation. Alla inblandade har i denna process dragit åt samma håll vilket har gjort den här lösningen så lyckad, säger Bert-Inge Storck, vd för Karlshamnsbostäder.

Hur de tre olika lokalerna på Citygallerians två plan ska disponeras och anpassas för biblioteksbesökarna presenteras genom visning av arbetsskisser. Planen är att stadsbiblioteket ska husera i Citygallerian under cirka fyra år då verksamheten sedan flyttas till Östra Piren där ett nytt kultur- och bibliotekshus ska byggas.

Medverkande under presskonferensen är kultur- och bibliotekschef Marie Liljenberg, näringslivschef Ulrika Nordén Johansson, fastighetschef Ulf Ohlsson, utbildningschef Ewa Kristensson och KABO:s vd Bert-Inge Storck.

Medierna hälsas välkomna!

Datum: Tisdagen den 24 mars

Tid: 14.00

Plats: Citygallerian, plan 2, mittemot Esters café

För mer information kontakta: Marie Liljenberg, kultur- och bibliotekschef i Karlshamns kommun, på mobil 0766 - 18 89 37.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.