Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Finalisterna till Stadsbyggnadspriset klara

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Finalisterna till Stadsbyggnadspriset klara

Två kandidater ska tävla om att få Karlshamns kommuns stadsbyggnadspris 2017 under KAN-galan i januari nästa år. Vilka som är juryns favoriter bland de totalt sju nominerade byggobjekten presenteras under en presskonferens.

Stadsbyggnadspriset ska medverka till att sätta god arkitektur och stadsbyggnad i fokus och öka allmänhetens intresse för kommunens byggda miljö. Priset ska gå till den som gett den byggda miljön i Karlshamns kommun ett värdefullt tillskott och som färdigställts under de senaste fem åren. Priset kan tilldelas ett projekt tillhörande något eller några av följande fyra kategorier: god arkitektur, god byggnadsvård, god livsmiljö och god tillgänglighet.

Av sju nominerade objekt till årets stadsbyggnadspris har två nu valts ut. Vilka dessa är och hur juryns motivering lyder presenteras under en presskonferens där byggherrarna även medverkar. Välkomna!

Datum: 7 december
Tid: klockan 13.10-14
Plats: Mörrumsalen

De nominerade till stadsbyggnadspriset 2017 är:

Hamnpaviljongen i Matvik

Flerbostadshuset med koppartak på Västerås 1

Enbostadshus på Väverskan 4

Mörrum River lodge

Radhus på tak på Nyköping 18

Rampen till Janséns

Östralycke.


Förra årets stadsbyggnadspris gick till Tjärös restaurang och cafébyggnad (se bild ovan) och vem av de två finalisterna som i år, förutom äran, vinner och får ett diplom med motivering och en skylt att fästa vid objektet står klart under kommunens näringslivsgala KAN den 26 januari 2018.

Kontakt: Landskapsarkitekt Anna Terning, tävlingsledare och jurymedlem för Stadsbyggnadspriset: 0454-816 54.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93