Följ Karlshamns kommun

​Pressinbjudan: Europeisk matmarknad besöker Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Apr 30, 2015 07:00 CEST

Internationellt, lokalproducerat och traditionellt – det är vad som bjuds festivalbesökarna i sommar. Det enda stopp som den kringresande engelska succén Traditional Market i år gör i Blekinge är i Karlshamn och Östersjöfestivalen.

Företaget Traditional Market lockar försäljare från hela Europa till olika städer och länder för att sälja traditionell mat och hantverk under olika stadsarrangemang. Den 15-18 juli finns denna internationella matmarknad under Östersjöfestivalen, som i år är det enda ställe i Blekinge som får besök av denna populära matmarknad. I traditionella kläder står försäljare från olika länder och visar upp sina lokaltillverkade bakverk och godis och lagar sina länders speciella maträtter. I marknadsstånden kommer man bland mycket annat att hitta franska ostar och bakverk, korsikansk salami, spansk paella, tyska korvar och irländsk choklad.

Medierna hälsas välkomna för att höra allt om detta och vad som mer bjuds att inmundiga under årets Östersjöfestival!

När? tisdag den 5 maj klockan 11.30

Var? Utanför ingången till Stadsbiblioteket på Ågatan 48 i Karlshamn

Kontakt: Marianne Westerberg, landsbygdsutvecklare i Karlshamns kommun, 0733 - 57 63 09
Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.