Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Designtävling ska belysa inredningsarkitektur, de lokala företagens betydelse i designkedjan och svensk design

Pressmeddelande   •   Nov 25, 2019 11:55 CET

Stadsbyggnadsavdelningen i Karlshamn utlyser, i samarbete med Blå Station, Möbelform i Blekinge AB och JSB, en tävling där Konstfacksstudenter får möjlighet att tävla om att formge en möbel anpassat för offentliga sammanhang. Syftet är att lyfta inredningsarkitektur, lokala företag och svensk design.

Många gånger saknas förståelse kring inredningsarkitekturens betydelse för helheten i olika projekt. Genom att belysa svenska studenters och företagens kapacitet och förmåga att lösa komplexa uppgifter genom funktionell design vill Stadsbyggnadsavdelningen i Karlshamn bidra till ökad kunskap i ämnet.

Medierna hälsas välkomna till en presskonferens för att höra mer om tävlingen.

Datum: Tisdagen den 3 december

Tid: Klockan 10

Plats: Asarumssalen, Rådhuset i Karlshamn.

Medverkande: Johan Lindau, CEO Blå Station, Lasse Nilsson, VD Möbelform i Blekinge AB och Emina Kovacic, stadsarkitekt.

____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.