Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Berättarkraft 2016

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2016 08:01 CET

Berättarkraft har vuxit. Hela sex kommuner är med i år och tillsammans skapar vi en vecka som går i ordets tecken. I år firar vi att den svenska tryckfrihetsförordningen har funnits i 250 år och därför är årets tema Ord som fängslar.

Totalt innehåller Berättarkraft 90 programpunkter och 23 st av dem är i Karlshamn. Här får vi bland annat besök av Martin Schibbye, Julia Svanberg, Fria ordets Hus och Lars Jerrhag berättar historier och sjunger visor om Dan Anderssons liv. På Stadsbiblioteket kan du se utställningen Möt fängsla(n)de författare där vi presenterar och tipsar om böcker av författare som av olika anledningar varit frihetsberövade.

Berättarkraft äger rum 6-13 mars i hela Blekinge och i Bromölla. Berättarkraft erbjuder ett stort och varierat program där det ska finnas något som intresserar alla. Berättarkraft uppmuntrar delaktighet och eget skapande med ord.

Medverkande under presskonferensen är Lars Jerrhag och representanter från Kultur Karlshamn.

Medierna hälsas välkomna!

Datum: Tisdag 1 mars

Tid: kl.10.00

Plats: Kulturbyrån, Stadsbiblioteket ℅ Citygallerian, plan 2

För mer information kontakta: Nanna Rönne, kultursamordnare Kultur Karlshamn, tel. 0454-812 43, nanna.ronne2@karlshamn.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.