Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Balansera mera och förebygg fallolyckor

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2019 15:32 CEST

Den 1 oktober kan alla som är i åldern 55 år och uppåt gå på föreläsningar och delta i aktiviteter för att öka kunskapen om vad de kan göra för att förebygga fallolyckor i vardagen.

Föreläsningarna med temat mat, motion och medicin hålls den 1 oktober på Rådhuset i Karlshamn klockan 13.00-15.00. Där kan besökare även kolla blodtrycket, testa näringsrika smoothies och göra balansövningar.

Genom Socialstyrelsens nationella kampanj Balansera mera vill kommunen uppmärksamma vikten av bra balans. Med bra balans minskar risken för att äldre snubblar eller ramlar. Det är viktigt att balansera mera och få in enkel träning i vardagen. Karlshamns kommun arrangerar kampanjen tillsammans med Region Blekinge.

Tid: Den 1 oktober, klockan 13.00-15.00
Plats: Rådhuset, Karlshamn

Medierna hälsas välkomna!

Balansera mera är en nationell kampanj som ger tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen. Socialstyrelsen är initiativtagare till kampanjen som genomförs årligen vecka 40, i år är det den 1-7 oktober. Även Ronneby kommun, Karlskrona kommun Sölvesborgs kommun och Olofströms kommun har aktiviteter under veckan.

Läs mer om fallolyckor på http://www.socialstyrelsen.se/fallolyckor

Mer information: Doris Zetterqvist, verksamhetsutvecklare Omsorgsförvaltningen, telefon 0454- 814 32.