Följ Karlshamns kommun

​Pressinbjudan: Arkitektur- och designcenter i Stockholm besöker Karlshamn för att ta del av Hanna Victorssons privata foto och brev

Pressmeddelande   •   Jun 13, 2019 09:49 CEST

Hanna Victorsson är en av de arkitekter som i stor utsträckning har präglat Karlshamns kommun under en tid då det byggdes som mest.

Hanna Victorsson är en av de arkitekter som i stor utsträckning har präglat Karlshamns kommun under en tid då det byggdes som mest. Nyligen upptäcktes hennes gärningar av Frida Melin, intendent för samlingarna på Arkitektur- & designcenter i Stockholm. Den 14 juni kommer Frida Melin att i Karlshamns kommuns regi träffa Hanna Victorssons dotter Bodil för att ta del av en privat samling foto, brev med mera från Hanna Victorssons verksamma tid i Karlshamn. Bodil Viktorsson är beredd att donera samlingen till Arkitektur- och designcenter. Besöket avslutas med en guidning i arkitekturens tecken.

Media är välkommen att delta.

Tillsammans med Frida Melin och Bodil Viktorsson medverkar arkitekt Elisabeth Rydberg och stadsarkitekt Emina Kovacic från Karlshamns kommun.

Datum: 14 juni

Tid: 09:30-10:00

Plats: Rådhuset i Karlshamn, Asarumssalen

För mer information, kontakta Emina Kovacic, telefon: 070 266 62 07