Följ Karlshamns kommun

Parkens dag den 17 maj

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2014 15:13 CEST

Kom och möt våren i Rosengården i Karlshamn den 17 maj klockan 11.00 - 14.00. Då arrangeras Parkens dag med bland annat plantering av perenner och sommarblommor, maskinvisning och parkvandring.

Parkens dag ger allmänheten en möjlighet att träffa gatu- och parkenheten på plats i Rosengården och få veta mer om verksamheten. Under dagen arrangeras flera aktiviteter i parken.

Program

11.00 Invigning av fritidsnämndens ordförande, Andreas Saleskog.

11.15 Barn får vara med och plantera blomsterurnor.
Alla barn är välkomna att hjälpa till och plantera urnor med sommarblommor, som kommer att placeras ut i kommunen i sommar.

11.15 En ny rabatt planteras vid statyn Maja.
Statyn kom till för att hedra Alice Tegnérs minne och avtäcktes 1964 i samband med Karlshamns 300-årsjubileum. När Karlshamn nu firar 350 år planterar kommunen en ny rabatt vid Maja-statyn med inspiration från Alice Tegnérs barnvisor.

11.15 Maskinvisning.
Gatu- och parkenhetens personal finns på plats för att visa några av de maskiner som används i verksamheten.

13.15 Parkvandring bland vårblommorna i Rosengården och Hamnparken.
Guidning av parkingenjör Sara-Marie Rännbäck, som även berättar om parkens historia och framtid. Samling vid Snäckan.

14.00 Dagen avslutas

Välkomna!

För mer information kontakta:
Sara-Marie Rännbäck, parkingenjör, 0454-814 22


Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.