Följ Karlshamns kommun

Pågatågens ankomst firas den 13 december

Pressmeddelande   •   Dec 10, 2014 09:35 CET

Många Blekingebor har längtat efter Pågatågens ankomst och den 15:e december startar Pågatågstrafiken i Blekinge. Med dess ankomst blir det enklare att bo i Sölvesborg, Karlshamn samt arbeta eller studera på annan ort. Det förbättrar även förutsättningarna för lokala företag med pendlande personal.

För att fira Pågatågens ankomst till Blekinge anordnar Blekingetrafiken, Sölvesborgs och Karlshamns kommun en invigning. Lördagen den 13 december går ett invigningståg från Kristianstad till Karlshamn och tillbaka. Vid Sölvesborgs och Karlshamns resecentrum samt Mörrums station blir det festligheter som startar klockan 11:30. Det bjuds bland annat på musikunderhållning samt glögg och pepparkakor. Klockan 12:15 blir det invigningstal, vid Karlshamns resecentrum, av bland annat kommunstyrelsens ordförande.

För att så många som möjligt ska få testa att åka Pågatåg i Blekinge, delar Blekingetrafiken under invigningen ut resekort för en ”testa-på-tur”. Antalet resekort är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

För mer information vänligen kontakta:
Martin Malo, Karlshamns kommun, 0454-814 07, martin.malo@karlshamn.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.