Följ Karlshamns kommun

​Omsorgschef lämnar och utbildningschef tillträder

Pressmeddelande   •   Dec 14, 2015 16:44 CET

Annelie Myrbeck, chef för omsorgsförvaltningen i Karlshamn, lämnar sin tjänst efter tre och ett halvt år på posten. Samtidigt är det klart att det blir Patrik Håkansson som blir ny chef för utbildningsförvaltningen efter att ha suttit som tillförordnad sedan i somras.

Efter att Annelie Myrbeck har blivit erbjuden en socialchefstjänst i Perstorp har hon nu valt att tacka ja och lämna Karlshamns kommun efter 15 år som chef inom olika verksamheter.

– Det känns som att tiden är mogen för nya arenor och utmaningar. Jag kommer dock att bo kvar i Karlshamn och veckopendla till Skåne, säger Annelie Myrbeck.

Vem som blir Annelies ersättare under rekryteringsprocessen är ännu oklart.

Patrik Håkansson som varit tillförordnad chef för utbildningsförvaltningen sedan Ewa Kristensson slutade i somras har nu tackat ja till att fortsätta på posten.

– Det är positivt för Karlshamns kommun att vi rekryterat Patrik Håkansson som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen. Patrik har lång erfarenhet och vi ser fram emot en fortsatt bra utveckling av utbildningsförvaltningens verksamhet, säger Göran Persson, kommundirektör i Karlshamns kommun.

Patrik Håkansson började arbeta inom Karlshamns kommun för cirka 20 år sedan som fritidspedagog och har fram till idag varit både verksamhetschef och tillförordnad chef för utbildningsförvaltningen.

– Jag valde efter noggrant övervägande att tacka tacka ja till erbjudandet att ta över chefsposten permanent och ser nu fram emot att sätta igång att jobba på allvar med de frågor som jag tycker är viktiga i kommunen när det gäller skola och utbildning, säger Patrik Håkansson.

Patrik Håkansson tillträder officiellt sin tjänst den första januari 2016.

Kontakt: Annelie Myrbeck 073-066 75 10 och Patrik Håkansson 070-266 62 95.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.