Följ Karlshamns kommun

Nya spännande nyheter under Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2018 10:15 CEST

Antikvärdering och auktion i Kulturkvarteren, bilutställning och underhållning för barn och vuxna i Rosengården och en spektakulär festivalparad bjuds under Östersjöfestivalen i Karlshamn.

En ny spännande nyhet under Östersjöfestivalen är att det under lördagen den 21 juli ska hållas en auktion och värdering av antikviteter i Karlshamns anrika kulturkvarter. Det är den populäre utroparen Pike Skolhäll från Kyrkhult och den skånska antikhandlaren Karin Laserow, känd från TV4 programmet Bytt är bytt, som håller i trådarna. Värderingen och aktionen kommer att äga rum på gräset vid Mieån, korsningen Vinkelgatan/Ågatan.

Aktiviteterna i Rosengården för både stora och små

Liksom förra året bjuder festivaltorsdagen och lördagen på barnens egen festival med den lokale underhållaren Robin ”Rocko” Falck, som konferencier.

– Efter en mycket lyckad premiär förra året väljer vi att fortsätta att utveckla denna nya del av Östersjöfestivalen, säger Anders Jönsson, ansvarig för arrangemanget i Rosengården.

Artister som kommer att roa den lilla publiken från Snäckans scen är Bamse och Lova som sjunger och dansar, Bolibompakändisarna Yankho och Daniel, varitéartisterna Jecko & Jessie och Pettsson & Findus.

– Rosengården skapar en fantastisk miljö där barn och familjer får möta många välkända artister av skilda slag, säger Anders.

Det kommer dock inte att bli en fortsättning på förra årets ungdomsfestival.

– I år har vi istället valt att sprida ut underhållningen som riktar sig mot ungdomarna. Några aktiviteter har då hamnat på torgscenen och några i Rosengården under festivalens dagar, säger Anders.

Bilutställningen flyttar till Rosengården

En nyhet i år är att bilutställningen på fredagen kommer att flytta från Östra Piren till Rosengården.

– Vi har valt att göra denna trevliga tradition till en heldag med massor av fina bilar och ha en sakkunnig ledning från scenen med namnkunniga bilkännare – bland andra Bosse Bildoktorn, säger Anders Jönsson.

Sidekick till Bosse Bildoktor blir Willy Björkman, känd från bland annat TV4:s Bygglov och revyscenen i Karlshamn. Fredagen i Rosengården avslutas med två konserter från Snäckans scen med Idolvinnaren Chris Kläfford och det svenska rock´n´roll bandet The Refreshments.

– Allt är som vanligt helt gratis och vi hälsar alla varmt välkomna!

Sol, vind och vatten i festivalparaden

Förra året deltog över 400 personer i festivalparaden och det ska man försöka slå i år.

– I februari hade vi ett uppstartsmöte och intresset av att delta i paraden från kommunens föreningar är stort. Det är ju de som är grunden i paraden, att föreningslivet ska kunna visa upp sig och bjuda på underhållning, säger Elin Sandelius, ansvarig för festivalparaden.

Paraden kommer som vanligt också att innehålla ett antal musikinslag med bland annat sambaorkestrar, Karlshamns musikkår, balkanmusik och mycket mer.

– Dessutom jobbar vi på några spektakulära inslag som vi ännu inte kan avslöja, säger Elin.

Årets tema är "Sol, vind och vatten" och paraden kommer att gå genom staden torsdag den 19 juli klockan 19.00.


Kontakter: Pernilla Ekvall Liljeqvist, ansvarig för Kulturkvarteren, 0454-812 36; Anders Jönsson, ansvarig för Rosengården, 0705-13 41 55; Elin Sandelius, ansvarig för festivalparaden, 0705-22 15 64.