Följ Karlshamns kommun

Ny personalchef i Karlshamn

Pressmeddelande   •   Apr 23, 2015 09:25 CEST

Det blir Jonas Jönsson, nuvarande personalchef i Ronneby kommun, som blir ny personalchef i Karlshamn i juli. Jonas efterträder Thomas Andersson, som går i pension efter drygt 20 år som personalchef i kommunen.

Det var 18 personer som ville bli personalchef i Karlshamns kommun, och att det blev Jonas Jönsson som valdes beror på att han – utifrån utbildning, erfarenhet och profil – hade bäst kompetens för uppdraget. Jonas har tidigare arbetat med personalfrågor i Malmö Stad, varit personalchef i Svedala kommun och är nu personalchef i Ronneby kommun sedan 3,5 år tillbaka. En stor anledning till att Jonas sökte jobbet i Karlshamn, som han tyckte lät väldigt spännande, var önskan om att slippa pendla.

– När man har så små barn som jag har – sex och åtta år gamla – känns det bra att kunna jobba på hemmaplan, säger Jonas, som är från Skåne men flyttade till Karlshamn för fyra år sedan.

Jonas vill medverka till att Karlshamns kommun ska bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare, där medarbetare ska kunna kombinera privatliv och arbetsliv, ha flexibla arbetstider och marknadsmässiga löner.

– Allt detta för att kunna rekrytera kompetent personal. Jag tycker att det är viktigt att personalen mår bra och att det finns en tydlig organisation där alla medarbetare vet sina rättigheter och skyldigheter, säger Jonas.

Jonas Jönsson tillträder sin nya tjänst i Karlshamn den 1 juli.

– Men min första riktiga arbetsdag efter semestern blir den 20 juli, säger Jonas under ett besök på Rådhuset i Karlshamn som snart blir hans nya arbetsplats.

Kontakt: Jonas Jönsson, blivande personalchef i Karlshamns kommun, 0739-82 07 79.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.