Följ Karlshamns kommun

​Ny omsorgschef i Karlshamn utsedd

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2016 13:28 CET

Nu är det klart att Torill Skaar Magnusson blir Karlshamns kommuns nye omsorgschef. Hennes långa erfarenhet inom äldreomsorgen var det som gjorde att hon valdes ut bland ett 20-tal kandidater.

Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade igår beslut om att anställa Torill Skaar Magnusson, 58 år, till tjänsten som chef för omsorgsförvaltningen i Karlshamn. Hon tar över efter Annelie Myrbeck som slutade i våras. Hon kommer närmast från en tjänst som äldreomsorgschef i Ronneby kommun, där hon arbetat i drygt åtta år.

– Vi hade ett 20-tal sökanden och det var i hård konkurrens med de andra kandidaterna om vi valde Torill. Hon har lång erfarenhet på området och en bra profil utifrån våra krav, säger Jonas Jönsson, personalchef i Karlshamns kommun.

– Jag tycker det ska bli kul att möta en annan kultur och organisation efter åtta år i Ronneby. Jag har trivts jättebra i Ronneby där jag fick uppdraget att skapa en ny äldreförvaltning, vilket har varit väldigt tillfredsställande. Jag ser det som en spännande och rolig utmaning att tillsammans med mina nya medarbetare få sätta min prägel på omsorgsförvaltningen i Karlshamn, säger Torill Skaar Magnusson.

Torill har jobbat som chef inom äldreomsorgen sedan 1992, och kommer nu att pendla mellan hemmet i Ronneby och jobbet i Karlshamn.

– Det var många kvalificerade sökande, men vi valde Torill för hennes långa erfarenhet. Hon har gjort ett väldigt bra arbete i Ronneby bland annat med Trygg hemgång. Det vi förväntar oss nu är att omsorgen i Karlshamn tar ett omtag om välfärdsteknologin för att förbättra kvaliteten för brukarna inom äldreomsorgen, säger Per-Ola Mattsson, kommunstyrelsens ordförande i Karlshamns kommun.

Torill börjar sin anställning som omsorgschef i Karlshamns kommun den 1 mars 2017. Arbetet med att rekrytera en chef till den nya socialförvaltningen fortgår.

Kontakt: Torill Skaar Magnusson, mobil 0733-17 03 19.