Följ Karlshamns kommun

Ny kommundirektör i Karlshamn

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2016 17:01 CEST

Daniel Wäppling är 50 år och bor i Bromölla. Sedan ett år tillbaka arbetar han som chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlshamns kommun. Den 1 oktober blir han kommundirektör i Karlshamn.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 14 juni att anställa Daniel Wäppling som ny kommundirektör.

Det var ett enhälligt arbetsutskott som under eftermiddagen beslutade att erbjuda Daniel Wäppling tjänsten som kommundirektör. Daniel Wäppling, som idag arbetar som chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlshamn, ser fram emot uppdraget och de utmaningar som tjänsten innebär.

– Det är med stor respekt och ödmjukhet som jag tar min an detta uppdrag. För min del handlar det om bra ledarskap, organisationsutveckling och kvalitet. Jag ser fram emot får vara med och driva utvecklingen av Karlshamns verksamheter och bolag, säger Daniel Wäppling.

− Daniel Wäppling har under sin tid som Samhällsbyggnadschef visat prov på stor skicklighet och förmåga att leda förändringsprocesser, att engagera medarbetare och driva utvecklingen av den interna organisationen framåt. Detta är viktiga tillgångar i rollen som kommundirektör i Karlshamn. Jag är nöjd med vårt beslut och ser fram emot ett positivt och konstruktivt samarbete, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

För mer information och kommentarer, kontakta:

  • Daniel Wäppling, telefon 070-917 12 52
  • Per-Ola Mattsson, telefon 073-503 30 92

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.