Följ Karlshamns kommun

Norrevångskolan i Mörrum i dansk forskningsstudie

Pressmeddelande   •   Dec 29, 2015 16:45 CET

Ett danskt forskarteam ska titta på hur långt de olika nordiska ländernas skolor kommit när det gäller att använda digital teknik i undervisningen. Norrevångskolan i Mörrum är en av fem svenska skolor som valts ut av Skolverket och DIU att medverka.

Norrevångskolans lärare Martin Löfgren och Per Ahlkvist fick under måndagen en sen julklapp i form av ett mail från stiftelsen DIU, Datorn i Utbildningen. I mailet stod att de har blivit utvalda av DIU och Skolverket att ingå i ett forskningsprojekt vid Aarhus universitet i Danmark. Detta för att Norrevångskolan, tillsammans med fyra andra utvalda skolor i Sverige, ligger i framkant med det digitala arbetet i skolan.

– Spontant känner vi oss mycket glada och spända på vad detta ska leda till. Det är alltid roligt att bli utvald, det är ett kvitto på att vår metod är bra och att vi har lyckats sprida våra tankar till fler. Att just Skolverket är inblandade gör det hela extra spännande, säger Per och Martin.

De danska forskarna kommer i sin studie att använda sig av de 20 utvalda goda exemplen från Sverige, Danmark, Finland och Norge för att ta del av de involverade lärarnas kunskaper och erfarenheter. Forskarna vill få en samlad bild av vad som händer och hur långt man kommit runt om i de nordiska skolorna inom området ICT, informations- och kommunikationsteknik. Från Sverige valdes förutom Norrevångskolan i Mörrum också Jonseredskolan i Göteborg, Karl-Oskarskolan i Växjö, Årstaskolan och Sjöstadsskolan i Stockholm ut att delta i fallstudien.

Läs mer om Norrevångskolans medverkan i forskningsstudie på Karlshamns kommuns webbsida

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.