Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Navigatorcentrum i Karlshamn får nya lokaler

Pressmeddelande   •   Apr 10, 2015 09:01 CEST

Navigatorcentrum har funnits i Karlshamn sedan hösten 2013, men inte förrän nu får samverkansplattformen en egen lokal att bedriva sin verksamhet i. Arbetet med att hjälpa ungdomar vidare i livet och slussa ut dem i arbetsliv eller studier kommer att bli lättare och mer effektivt genom att verksamheten finns under ett och samma tak.

– Nu när vi som jobbar på Navigatorcentrum äntligen får sitta i samma lokaler kommer ungdomarna lättare att hitta till oss, och de får också en egen mötesplats där de erbjuds gratis fika och samtal med oss som ska hjälpa dem med i stort sett allt de vill ha hjälp med för att komma vidare i livet, säger Chiquita Persson, projektsamordnare i Karlshamns kommun.

Navigatorcentrum är en regional satsning som finns i alla kommuner och syftar till att minska ungdomsarbetslösheten. Projektet stöds finansiellt av Europeiska socialfonden (ESF). Navigatorcentrum fungerar som mötesplats för ungdomar, näringsliv och andra aktörer. I Karlshamn samverkar kommunens olika verksamheter bland annat med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och NSPH-Nationell samverkan för psykisk hälsa.

– På Navigatorcentrum samlas allt under ett och samma tak och ungdomar kan få ett förutsättningslöst samtal om till exempel arbete, studier och ekonomi. Utifrån vårt stora kontaktnät kan vi hjälpa till med myndighets- och företagskontakter, CV-skrivning, att fylla i krångliga papper, fixa studiebesök och mycket annat, säger Chiquita Persson.

Förutom att hjälpa till med att söka jobb kan ungdomar i åldern 16 till 24 även få hjälp med att söka utbildningar och hitta praktikplatser, eller bara ta en fika och hitta motivation.

Medierna hälsas välkomna på torsdag när Gertrud Ivarsson, 2:e vice ordförande i Karlshamns kommunstyrelse, inviger lokalen. Det bjuds sedan på tårta och mingel.

Datum: torsdag 16 april

Tid: 15.00

Plats: Netport Östra Piren, hus A plan 2, vid Lärcentrum (f.d. sal Eufrat), Biblioteksgatan 4 i Karlshamn.

Under måndag 20/4 till onsdag 22/4 är det Öppet hus på Navigatorcentrum.

För mer information kontakta: Chiquita Persson, projektsamordnare, 0454-811 48, chiquita.persson@karlshamn.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.