Följ Karlshamns kommun

Nästa vecka är fri från våld

Pressmeddelande   •   Nov 30, 2018 06:00 CET

Den 3-7 december, arrangeras olika aktiviteter i länet under namnet ”En vecka fri från våld”. I Karlshamns kommun kommer kvinnojouren att vara på plats i foajén till Rådhuset och utställningen ”Cause of death: Woman” visas. Det bjuds också på föreläsning om Anabola steroider.

För andra året i rad så anordnas det olika aktiviteter i länet under vecka 49, En vecka fri från våld. En vecka fri från våld lanserades utav organisationerna MÄN och Unizon på ett nationellt plan och har nu spridit sig runt om i landet till lokal nivå. Länsstyrelsen har samordningsansvaret i länet för att samla dessa aktiviteter i ett gemensamt program. Aktiviteterna i programmet arrangeras av kommuner, kvinnojourer och länsstyrelsen.

DETTA HÄNDER I KARLSHAMN:

  • Karlshamns kvinnojour kommer vara på plats i foajén till Rådhuset under måndag och tisdag mellan klockan 10–12. Allmänheten har då möjlighet att ställa frågor och få information om kvinnojourens verksamhet.
  • Utställningen ”Cause of death: Woman” visas i rådhusfoajén alla vardagar under vecka 49.
  • Onsdagen den 5:e december klockan 18-20 på BTH i Karlshamn, rum Rio Grande, arrangeras föreläsningen ”Anabola steroider - ett riskbruk för individen och för omgivningen - Kopplingar till grovt våld och kriminalitet”.

    Det är Tommy Moberg som är socionom, utbildare och författare som håller i föreläsningen. Tommy var en av landets första som kom att arbeta i behandling med missbrukare av anabola steroider och han kommer att föreläsa om hur anabola steroider påverkar både den enskilde och omgivningen. Vad är det som händer i kroppen? Hur påverkas hjärnan? Han kommer även belysa kopplingen mellan användandet och grovt våld samt kriminalitet. Socialtjänstens Relationsvåldsteam, Karlshamns kvinnojour samt kommunens folkhälsostrateg finns på plats under kvällen. Föreläsningen är gratis och ingen föranmälan krävs. I pausen bjuds det på förfriskningar.

Här ser du hela programmet (pdf) över vad som händer i hela länet under vecka 49 – En vecka fri från våld.

Medierna hälsas välkomna!

För mer information kontakta:Jonna Welander, Samordnare & socialsekreterare Relationsvåldsteamet, på telefon 0454-817 39.