Följ Karlshamns kommun

Möt Helena von Zweigbergk – författare, journalist och programledare

Pressmeddelande   •   Jan 12, 2015 08:57 CET

Torsdagen den 22 januari kl.19 är du välkommen till Lokstallarna då Helena von Zweigbergk berättar om sitt författarskap och om sin senaste bok Än klappar hjärtat som handlar om syskonrelationer, kärleksrelationer, föräldra- och barnrelationer.

Entré 80 kr. Boka plats på tel. 0454-812 30 eller e-mail bibliotek.karlshamn@karlshamn.se.

Helena von Zweigbergk är en välkänd författare, journalist och programledare. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap med en deckarserie om den kvinnliga fängelseprästen Ingrid Carlberg. Den första boken i serien, Det Gud inte såg (2001), blev en stor succé och såldes till flera länder. Med Tusen skärvor tillit (2005) inledde Helena von Zweigbergk ett nytt spår i sitt författarskap. Hon har blivit en av vår samtids mest uppskattade skildrare av våra närmaste relationer och våra försök att hitta en mening med livet.

Hon är gift med Bengt Ohlsson, författare och krönikör i DN.
2014 vann hon tillsammans med Göran Everdahl, finalomgången i tävlingsprogrammet På spåret.

Hon är bland annat känd från radioprogrammet Spanarna och SVT:s Filmkrönikan och 2013 fick hon många lyssnare med radioprogrammet Oförnuft och känsla.

För mer information kontakta:
Karin Asplund Rignell, programansvarig
Kultur- och biblioteksenheten, Karlshamns kommun
Tel: 0454-812 35
karin.asplundrignell@karlshamn.se

Arr: Kultur- och biblioteksenheten i Karlshamns kommun och SV Blekinge

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.