Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Miljöfordonsdagen firas i Karlshamn

Leverantörer och organisationer samlas tisdagen den 9 maj i Bellevueparken i Karlshamn för att visa vägen till en mer hållbar utveckling. Dagen är öppen för alla som är intresserade och vill ta del av senaste nytt om fossilfria transporter och drivmedel.

– Vi har lyckats få till ett mycket intressant och aktuellt program där goda exempel varvas med aktuella frågor med syfte att tillsammans möjliggöra en snabbare omställning till fossilfria transporter och drivmedel. Vi får bland annat höra Miljöfordons bästa kommun och landsting berätta om sina framgångsfaktorer, säger projektledare Jonas Lööf från Miljöfordon Sverige.

Dagen bjuder också på senaste nytt från fordonsbranschen sett genom ögonen på en av Europas främsta miljöfordonsjournalister. Vidare kommer Sveriges bästa inom armbrytning och skidskytte, Heidi Andersson och Björn Ferry att berätta om nya mål i livet – där familjen nu ska bli fossilbränslefri.

Miljöfordonsdagen 2017 är ett samarbete mellan Karlshamns kommun, Karlshamn Energi, Miljöfordon Sverige, Green Charge, Energikontor Sydost med den regionala energi- och klimatrådgivningen samt nätverket för fossilfria drivmedel som finansieras av Länsstyrelsen i Blekinge samt Energimyndigheten.

  • Datum: 9 maj
  • Tid: 09.30–15.30
  • Plats: Bellevueparken i Karlshamn, Lokal Dans Inn.

För mer information, kontakta projektledare Jonas Lööf, mobil: 0706-550771

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Regioner

    Kontakter

    Annette Sandberg

    Annette Sandberg

    Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93