Följ Karlshamns kommun

Malena Ernman kommer inte till Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Jul 15, 2014 16:58 CEST

Karlshamnsfödda solisterna Karin Thulemark och Johan Wållberg tillsammans med Karlshamns musiksällskaps symfoniorkester inviger Östersjöfestivalen klockan 21 på torsdag. Malena Ernman kommer tyvärr inte att kunna delta på grund av sjukdom.

Mezzosopranen Malena Ernman har en halsinfektion sedan 10 dagar och kommer därför inte att kunna medverka vid Östersjöfestivalens invigningskonsert.

Conny Nilsson, evenemangsansvarig, beklagar detta men är övertygad om att Östersjöfestivalens invigningskväll ändå kommer att bjuda på en härlig musikupplevelse med Karlshamns musiksällskaps symfoniorkester, sopranen Karin Thulemark och barytonsångaren Johan Wållberg på torgscenen.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.