Följ Karlshamns kommun

Mässa med fokus på framtiden

Pressmeddelande   •   Mar 02, 2016 07:00 CET

Nu är det åter dags för studerande och arbetslösa att frossa i det utbud av studie- och arbetsmöjligheter som Framtidsmässan i Karlshamn erbjuder.

För sjunde året i rad anordnar Karlshamns kommun, Olofströms kommun och Ronneby kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen en Framtidsmässa på Östra Piren i Karlshamn. Mässan fokuserar på att visa allmänheten de möjligheter som finns när det gäller utbildning och arbete. Här kan studerande och arbetslösa ungdomar och vuxna få information och träffa representanter från högskolor, universitet, yrkeshögskolor, studieförbund och andra utbildningsanordnare samt arbetsgivare från både Sverige och andra länder.

– Vi har även tre inspirerande föreläsare som berättar om sin väg till eget företag; entreprenören Putte Svensson som var med att starta Hultsfredsfestivalen, den lokala fotografen Minna Kujanpää och den sociala entreprenören Isabelle Falck som överlevt tre strokes och som menar att ingenting är omöjligt. Mässbesökarna bjuds också på intressanta seminarier och utställningar, säger Kristoffer.

För eleverna vid gymnasieskolorna i Karlshamn, Olofström och Ronneby ingår ett besök på Framtidsmässan i studierna. Besöket är obligatoriskt och eleverna bussas till mässan för att under några timmar skaffa sig information om framtida studier eller yrkesval.

Förra årets Framtidsmässa blev en succé med drygt 2000 besökare och 52 utställare.

– I år hoppas och tror vi att det ska bli ännu fler besökare till mässan som har ett gediget utbud, säger Kristoffer Fredriksson, verksamhetskoordinator på Lärcenter och projektledare för Framtidsmässan.

Medierna hälsas välkomna att besöka mässan!

Datum: torsdagen den 10 mars

Tid: 8.30 och 15.00

Plats: Deltat, Östra Piren i Karlshamn

Läs mer om Framtidsmässan 2016 på webbplatsen Framtidsmässan.nu

För mer information kontakta: Kristoffer Fredriksson, 073-079 59 79 eller studie- och yrkesvägledare Ingela Ström, 0454-816 18.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.