Följ Karlshamns kommun

Kommunen samverkar nu med Asarums IF i alkoholfrågor

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2016 15:07 CEST

Andreas Saleskog, (s) samordnare för demokrati och folkhälsa i Karlshamns kommun och Johannes Nilsson, tränare och ledamot av ungdomssektionen i Asarums IF.

För att sprida information om alkohol och förhindra minderåriga att dricka inleder Karlshamns kommun nu ett samarbete med Asarums IF. Allt för att förbättra folkhälsan i kommunen.

Igår tecknades en samverkansöverenskommelse mellan Karlshamns kommun och Asarums IF.

– Förra året samverkade vi med Mörrums Hockey på liknande sätt och det föll väl ut. Därför vill vi fortsätta på samma linje även i år, Jenny Andersson, ANDT strateg Karlshamns kommun.

Fram tills årsskiftet kommer Karlshamns kommun tillsammans med Asarums IF informera om och diskutera olika alkoholrelaterade frågor utifrån den nationella TÄNK OM-kampanjen. TÄNK OM genomförs av Folkhälsomyndigheten i samarbete med Systembolaget, Länsstyrelserna och Polisen. Över hela landet sker ett aktivt lokalt arbete i kommuner och frivilligorganisationer för att sprida kunskap, förändra attityder och försöka skapa nolltolerans mot att underåriga dricker alkohol.

– Alkoholen är i vårt samhälle idag socialt accepterad och förekommer i allehanda sammanhang, så även i idrottsvärlden. Dock vill vi som förening och framförallt som idrottsförening synliggöra att alkohol och droger inte hör ihop med idrott. Vi vill ge de ungdomar som finns i Asarums IF de bästa möjligheter till en god hälsa och sunt förhållningssätt till alkohol, för att senare i livet kunna göra sunda och aktiva val. Detta vinner vi alla på, säger Johannes Nilsson, tränare och ledamot av ungdomssektionen i Asarums IF.

Att arbeta med TÄNK OM är ett sätt att visa föreningens inställning till ungdomar och alkohol, och en bra plattform för att diskutera värderingar och förhållningssätt gentemot alkohol med föräldrar till föreningsaktiva unga, och med ungdomsledare och föreningens styrelse. Det kan vara ett sätt att göra föreningens egen alkohol/drogpolicy reviderad och mer känd.

Kontakt: Jenny Andersson, ANDT strateg Karlshamns kommun, mobil 072-389 93 48

Läs mer om Karlshamns arbete och TÄNK OM på kommunens webbsida.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.