Följ Karlshamns kommun

Kommunen samverkar med Mörrum hockey i alkoholfrågor

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2015 03:47 CEST

Pressinbjudan:

För att sprida information om alkohol och förhindra minderåriga att dricka inleder Karlshamns kommun nu ett samarbete med Mörrum hockey. Allt för att förbättra folkhälsan i kommunen.

Samarbetet mellan kommunen och hockeyklubben går ut på att öka både klubbens ungdomar och deras föräldrars medvetenhet om alkohol och vad ett för tidigt och osunt drickande kan leda till.

– Vi kommer fram tills årsskiftet tillsammans med Mörrum hockey informera om och diskutera olika alkoholrelaterade frågor utifrån den nationella TÄNK OM-kampanjen, säger Jenny Andersson, ANDT-strateg i Karlshamns kommun.

TÄNK OM genomförs av Folkhälsomyndigheten i samarbete med Systembolaget, Länsstyrelserna och Polisen. Över hela landet sker ett aktivt lokalt arbete i kommuner och frivilligorganisationer för att sprida kunskap, förändra attityder och försöka skapa nolltolerans mot att underåriga dricker alkohol.

– Att arbeta med TÄNK OM är ett sätt att visa föreningens inställning till ungdomar och alkohol, och en bra plattform för att diskutera värderingar och förhållningssätt gentemot alkohol med föräldrar till föreningsaktiva unga, samt med ungdomsledare och föreningens styrelse. Det kan vara ett sätt att göra föreningens egen alkohol/drogpolicy reviderad och mer känd, säger Jenny Andersson.

Genom filmer, radiojinglar som spelas upp i ishallens högtalare, informationsblad vid träningar och matcher, giveaways till föräldrar med mera så ska kommunen nå ut med sitt informationsbudskap om minderåriga och alkohol.

– Vi hoppas att samarbetet faller väl ut och att detta är startskottet till ett utökat och långvarigt samarbete med kommunens alla idrottsföreningar, säger Jenny Andersson.

Blekinge Idrottsförbund stödjer kampanjen " Tänk Om" för att alkoholdrycker inte bör förekomma bland vare sig ledare eller aktiva i samband med idrottsverksamhet för barn och ungdomar. Även idrottsrörelsen vill senarelägga ungdomars alkoholdebut. 

På måndag är medierna välkomna att närvara när avtalet mellan Karlshamns kommun och Mörrum hockey undertecknas och samtidigt ställa frågor till de båda parterna.

När: måndag den 14 september klockan 15.00

Var: Tärnö-rummet i Rådhuset, Karlshamn

Närvarande: Fredrik Ekeflod, vice ordförande Mörrum hockey, Andreas Saleskog, ordförande i Fritidsnämnden Karlshamns kommun och Jenny Andersson, ANDT-strateg Karlshamns kommun.

Välkomna!

För mer information kontakta: Jenny Andersson, ANDT-strateg, 072-389 93 48.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.