Följ Karlshamns kommun

Kokning av kranvatten krävs minst fram till onsdag

Pressmeddelande   •   Mar 11, 2016 16:28 CET

Kranvattnet i Elleholm och Forsbacka utanför Mörrum måste kokas fram till onsdag, då förhoppningen är att analyserna av helgens bakterieprover ger grönt ljus. Vattentankar är utsatta på flera ställen runt om i trakten.

Det var i torsdags eftermiddag som en entreprenör till E.ON borrade igenom en vatten- och avloppsledning på Forsbackavägen i Mörrum. Efter hårt arbete från kommunens VA-enhet kunde ledningarna sent igår kväll lagas och vattnet åter kopplas på för de boende i Elleholm och Forsbacka. Men det är inget vatten som går att använda utan att först koka upp det ordentligt. Prover tas nu kontinuerligt och restriktionerna släpps inte förrän VA-enheten gett klartecken.

– Vi behöver ta tre bakterieprov på kranvattnet under fredag, lördag och söndag. Söndagsprovet är klart först på onsdag. Om alla tre proverna är okej så kan vi först då, under onsdagen nästa vecka, slopa uppmaningen att koka vattnet, säger Christer Martinsson, VA-chef på Karlshamns kommun.

Fram tills dess att vattnet är tjänligt igen kan de drabbade hämta dricksvatten vid Elleholms kyrka, Mörrums bruks pumpstation, korsningen Elleholmsvägen-Svenstorpsvägen, sommarstugeområdet vid Nabben samt vid Elleholms tomatodlings utlastning.

Följ händelseutvecklingen på Karlshamns kommuns webbsida.

Vid frågor ring: Christer Martinsson, VA-chef, på telefon 0454-814 04.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.