Följ Karlshamns kommun

Kartläggning av ungdomars droganvändande presenteras

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2015 16:32 CEST

För första gången har en omfattande kartläggning av Karlshamnsungdomarnas användande av alkohol, narkotika, doping, tobak och spel gjorts. Resultatet av denna levnadsvaneundersökning bland kommunens 13-17-åringar är alarmerande, inte minst i jämförelse med andra kommuner i södra Sverige.

Rapporten som bland annat visar omfattningen av ungdomars droganvändande presenteras under en presskonferens nästa vecka av initiativtagaren Jenny Andersson, ANDT*-strateg i Karlshamns kommun. Hon kommer använda undersökningen som underlag att utgå från i det strategiska drogförebyggande arbetet som sker i kommunen i samverkan med det omgivande samhället.

Medierna hälsas välkomna att ta del av undersökningen och vilka åtgärder som planeras framöver för att få ner ungdomarnas droganvändande i Karlshamns kommun.

Plats: Rådhuset i Karlshamn, Mörrumssalen.

Datum: torsdag 9 juni 2015

Tid: 10.00

Välkomna!

Kontakt: Jenny Andersson, ANDT*-strateg i Karlshamns kommun, mobil: 072-389 93 48

*ANDT= Alkohol Narkotika Doping Tobak

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.