Följ Karlshamns kommun

Karlshamns unika stadsport invigs med ny belysning

Pressmeddelande   •   Dec 22, 2014 15:18 CET

Söndagen den 28 december inviger Karlshamns kommun belysningen av Hinsetunnelns östra sida. Detta är första etappen av försköningen av Karlshamns unika stadsport.

Arbetet med att förvandla Hinseberget till en dramatisk och vacker stadsport har inletts. Belysningen av den östra sidan är klar och kommer att invigas söndagen den 28 december. Hela arbetet med att försköna Hinsetunneln sker i tre olika etapper. Nästa etapp omfattar insidan av tunneln och den sista etappen innebär en försköning och belysning av västra sidan av tunneln.

 

  •   Datum: söndagen den 28 december
  •   Tid: klockan 15:30
  •   Plats: vid Hinsetunneln i Karlshamn
  •   Sven-Åke Svensson (S) invigningstalar och tänder upp belysningen på berget klockan 15:30.

Medverkar gör även gatuchef Marie-Louise Svensson Wickström och gatuingenjör Jonas Johansson.

För mer information, kontakta Jonas Johansson, telefon: 0454-814 29

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.