Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Karlshamns kommun öppnar ett korttidsboende på sjukhuset i Karlshamn

Avdelning åtta på sjukhuset i Karlshamn kommer att användas som korttidsboende för färdigbehandlade patienter i behov av stödinsatser. Beslutet har tagits idag efter dialog mellan Karlshamns kommun och Landstinget i Blekinge.

Karlshamns kommun och Landstinget i Blekinge har kommit fram till en lösning på behovet av fler korttidsboenden. Landstingen erbjuder kommunen att disponera Avdelning åtta på sjukhuset i Karlshamn fram till och med juni 2017. Avdelning åtta är idag en tom avdelning med plats för 14 patienter.

− Vi har fört en konstruktiv dialog och har idag beslutat om en lösning som ger Karlshamns kommun och Landstinget bra förutsättningar till ett gott samarbete för patienternas bästa, säger sjukhuschef Lars Almroth.

− Arbetet påbörjas omgående med att ställa i ordning avdelningen till ett hemtrevligt och väl fungerande korttidsboende, säger Doris Zetterqvist, verksamhetschef för verksamhetsområde Stöd i särskilt boende.

Karlshamns kommun räknar med att kunna öppna det nya korttidsboendet i mitten av oktober.

− Vår målsättning är att inom två veckor kunna erbjuda färdigbehandlade patienter ett korttidsboende på avdelningen enligt beslut av biståndshandläggare, säger Magdalena Jeppsson, Medicinskt ansvarig sjuksköterska.


Fakta om korttidsboende:

Korttidsboende avser plats för kortvariga eller tillfälliga behov. Det kan bli aktuellt med korttidsboende när den enskildes egna krafter eller hjälp från närstående och/eller hemtjänst inte kan uppnå skälig levnadsnivå. Möjligheten till hemrehabilitering eller trygghetsplats ska övervägas.

Behovsbedömning ska utgå från skälig levnadsnivå och utifrån den enskildes behov och livssituation.

Ansökan om korttidsboende prövas efter ansökan från den enskilde eller legal företrädare. Anhöriga kan aktualisera insatsen men inte ansöka.


För mer information, kontakta verksamhetschef, Doris Zetterkvist, mobil: 070 861 94 04

Ämnen

Kategorier

Regioner


Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93