Följ Karlshamns kommun

Karlshamns kommun och Arbetsförmedlingen i Karlshamn bjuder in till Framtidsmässan 2015

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2015 07:00 CET

Onsdagen den 25 februari bjuder Karlshamns kommun och Arbetsförmedlingen i Karlshamn in till Framtidsmässa på Östra Piren i Karlshamn. Mässan pågår klockan 08.30 – 15.00. Tillsammans med gymnasieskolorna i Ronneby och Olofströms kommuner bjuds det på en fullspäckad mässdag. Nytt för årets upplaga av Framtidsmässan är att det utöver alla utställares seminarier också kommer att bjudas på föreläsningar på temat ”Ungt Entreprenörskap”.

Syftet med mässan är att visa på de många möjligheter som framtiden erbjuder i form av studier och arbete såväl i Sverige som utomlands. Deltagandet för såväl utställare som besökare är helt kostnadsfritt.

Den årligen återkommande Framtidsmässan ger inspiration, tips om aktuella utbildningar på olika nivåer i Sverige, samt yrken i Sverige och utomlands. Mässan vänder sig till studieintresserade och arbetssökande ungdomar och vuxna. På mässan finns bland annat representanter för arbetslivet, vuxenutbildning, högskolor och universitet, utbildningsföretag, folkhögskolor, studieförbund och yrkeshögskolor.

Genom seminarier och utställningar får mässbesökarna information om ett brett urval av utbildningar och möjligheter att jobba utomlands. Medverkande är bland annat European Employment Services (Eures) som är ett nätverk av offentliga arbetsförmedlingar inom EU/EES-länderna och Schweiz. Rådgivare från Eures håller seminarier om hur det är att leva och arbeta i olika europeiska länder. 

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.