Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Karlshamns kommun lyssnar på föreningarna

Under några år har det pågått ett projekt för utveckling av Svängstaregionen. Samhällsföreningen och lokala engagemang har varit viktiga för att utvecklingen ska kunna fortsätta. Svängsta IF har i ett exempel på sådant lokalt engagemang tagit fram ett förslag till konstgräsplan i Svängsta. Karlshamns kommun vill ta vara på detta engagemang och tar nu initiativet till en arbetsgrupp i ärendet.

Under drygt tre år pågick projekt Svängstaregionen. Bakgrunden var bl a att arbetstillfällena hade minskat i Svängsta och det fanns behov av att utveckla utbildning och näringsliv. En annan del i projektet var att stärka gemenskapen i Svängsta och visa på de goda värden som finns i Svängstaregionen.

Svängsta IF har lämnat önskemål om utveckling av Svängsta idrottsplats och under två år projekterat för en konstgräsplan. Enligt Svängsta IF är alla fotbollsföreningar i Karlshamn överens om att kommunen bör gå in i detta projekt. Som ett led i den fortsatta utvecklingen av Svängstaregionen vill Karlshamns kommun följa upp förslaget.

- Vi tar nu initiativet till en arbetsgrupp för att se om vi tillsammans med Svängsta IF och andra intressenter kan bygga och långsiktigt finansiera en konstgräsplan i Svängsta, säger Sven-Åke Svensson, kommunstyrelsens ordförande.


För mer information och kommentarer: Sven-Åke Svensson, 0454-811 01, 070~589 01 08

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93