Följ Karlshamns kommun

Karlshamns kommun kickar igång ny Näringslivslots

Pressmeddelande   •   Jan 31, 2018 08:53 CET

Den 2 februari 2018 startar Näringslivsenheten funktionen ”Näringslivslots”, en uppdaterad variant av den tidigare företagslotsen, för att underlätta för befintliga företag att utvecklas och nya företag att etablera sig i Karlshamn.

− Vi upplever alltmer en efterfrågan från företagen att ha en part att diskutera med och därför sätter vi nu samman en funktion där flertalet kommunala avdelningar är representerade, säger Mathias Wijk, näringslivschef i Karlshamns kommun.

Syftet är att samla så många av företagens frågor som möjligt på ett och samma ställe i den kommunala organisationen för att snabbare kunna ge en tydlig och korrekt service i frågor där många kommunala avdelningar är inblandade. Näringslivsenheten kommer att driva och ha ett sammanhållande ansvar, där många kommunala avdelningar kommer att bidra med kompetens.

Medverkande i Näringslivslotsen kommer att träffas varje fredag för att gemensamt diskutera hur företagens frågor ska lösas och för att företagaren ska få ett tydligt svar från kommunen.

− Här kommer också att ges möjlighet för företagare att komma och presentera sitt utvecklingsprojekt eller etableringsprojekt. Genom funktionen skapas en sammanhållen bild av vilka åtgärder kommunen bör genomföra och vi kan samtidigt erbjuda och leverera tips, råd och bra service vid ett och samma tillfälle, säger Mathias Wijk.

Vid frågor, kontakta Näringslivschef Mathias Wijk, telefon: 0454-811 19.