Följ Karlshamns kommun

Karlshamns kommun får en ny chef för utbildningsförvaltningen

Pressmeddelande   •   Jun 28, 2019 16:52 CEST

Nu står det klart att Karlshamns kommun får en ny chef för utbildningsförvaltningen redan den 16 september. Det blir Tomas Ringberg, nuvarande förvaltningschef för kultur, fritid och utbildning i Hörby kommun som idag fått förtroendet av kommunstyrelsens arbetsutskott att leda utbildningsförvaltningen i Karlshamn framöver.

Utbildningsförvaltningen i Karlshamn har sedan Patrik Håkansson i våras lämnade chefsrollen för att gå över till samma tjänst i Olofström haft ett chefsvakuum. Efter några månader av tillförordnade förvaltningschefer, nu senast Martin Åsman som nyligen valde att lämna Karlshamn för att gå tillbaka till Sölvesborgs kommun för att där bli utbildningschef, valde ledningen att ha en snabb rekryteringsprocess.

– Det var nödvändigt att få fram en förvaltningschef snabbt, så därför valde vi att inte utannonsera tjänsten utan handplocka intressanta personer som vi trodde kunde passa för uppdraget, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Idag tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om att anställa Tomas Ringberg, 50 år, som har en lång, bred och djup erfarenhet av utbildnings- och kulturfrågor, som chef för utbildningsförvaltningen i Karlshamns cirka 1250 anställda.

– Det känns jättespännande och otroligt roligt att få komma till Karlshamn där jag faktiskt är född, säger Tomas Ringberg, som sedan två-års ålder bott i Kristianstadstrakten.

Tomas tänker pendla mellan hemmet i Åhus där han lever med sin fru och sina två tonåringar.

– Efter sju år som förvaltningschef i Hörby kände jag att det var dags att anta en ny utmaning, och det blir i stort sett samma pendlingsavstånd som tidigare. Det underskott som förvaltningen kämpar med skrämmer mig inte. Efter 22 år som kommunal chef vet man att det är något man måste förhålla sig till, och denna typ av utmaningar har alla kommuner nu mer eller mindre. Nu ska vi i Karlshamn kämpa ihop och hitta vägar som gör att vi kan ha en bra kvalitativ verksamhet trots snäva budgetramar, säger Tomas.

– Vi är jätteglada över att ha lyckats rekrytera en sån erfaren person med så lång chefserfarenhet, säger Per-Ola Mattsson.

Även Daniel Wäppling, kommundirektör i Karlshamns kommun, lovordar valet av Tomas Ringberg.

– Jag välkomnar honom till Karlshamn och ser fram emot att få jobba med honom en lång tid framöver!

Kontakt: Tomas Ringberg, mobil 073-331 82 35. Per-Ola Mattsson, 073-503 30 92 och Daniel Wäppling, 072-389 93 53.

Mer information om Tomas Ringbergs yrkeskarriär finns att hitta på LinkedIn.