Följ Karlshamns kommun

Karlshamn bäst i Blekinge på grön omställning till biogasbilar

Pressmeddelande   •   Sep 22, 2016 09:18 CEST

Karlshamns kommun har fått utmärkelsen från GreenCharge för sin tidiga satsning på biogasbilar. Idag, 100 gasbilar senare, är Karlshamn bäst i Blekinge!

Det var en glad Per-Erik”Pelle” Karlsson, städchef och ansvarig för kommunens fordonspark, som under gårdagens nätverkslunch för företagare tog emot diplomet från GreenCharge företrädare.

– Det är jättekul att ha uppmärksammats för vår gröna satsning och det sporrar oss att jobba vidare mot det mål vi satt upp – att ha helt fossilfria bilar i kommunens ägo år 2020, säger Pelle Karlsson.

I GreenCharge-projektet ingår 21 medlemskommuner från Blekinge, Småland, Öland och Halland. Målet är att alla medverkande kommuner ska ha fossilfria transporter fullt ut år 2020, och Karlshamns kommun har kommit en bra bit på vägen.

– Vi ligger idag på 56 procent fossilfria bilar och jobbar hårt på att nå målet. Idag har vi närmare hundra gasbilar och byter succesivt ut våra bensindrivna bilar till gasdrivna, säger Pelle.

I kommunen finns även ett antal elbilar, men det är gasbilar man främst satsar på. GreenCharge är en regional grön tillväxtmotor för omställningen till fossilfria transporter och är en kraftsamling mellan kommuner, regioner, landsting, länsstyrelser, akademi och näringsliv.

För mer information kontakta: Per-Erik Karlsson, städchef och bilansvarig i Karlshamns kommun, telefon 0454-816 11.

Läs mer om GreenCharge på organisationens webbsida. 

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.