Följ Karlshamns kommun

Kallbadhuset fick Stadsbyggnadspriset

Pressmeddelande   •   Feb 04, 2016 11:38 CET

I går beslutade kommunstyrelsen i enlighet med juryns beslut att 2015 års stadsbyggnadspris går till Kallbadhuset i Karlshamn. Priset delas ut under näringslivsgalan KAN den 4 mars.

Av nio förslag, varav fyra gällde det nya kallbadhuset i Vägga, valde juryn för drygt en vecka sedan det populära kallbadhusbygget till vinnare av kommunens första Stadsbyggnadspris, men det var inte förrän igår efter kommunstyrelsens möte som beslutet blev officiellt.

– Det gläder mig att kommunstyrelsen och byggnadsnämnden tillsammans väljer att premiera god stadsbyggnad och därmed befäster Karlshamns ställning som en kommun som satsar på god arkitektur och bra livsmiljö. I förlängningen stärker det vår identitet och vårt varumärke och gör oss mer konkurrenskraftiga i ett regionalt och nationellt sammanhang, säger Emina Kovacic, stadsarkitekt i Karlshamns kommun.

Beskedet nådde arkitekten bakom kallbadhuset igår.

– Det är såklart väldigt glädjande och en stor ära att få Karlshamns första stadsbyggnadspris, säger Sven Gustafsson, arkitekt på byrån White i Malmö, som ritat kallbadhuset.

Han ser fram emot att ta emot plaketten och diplom under Karlshamns kommuns näringslivsgala den 4 mars.

– Jag är oerhört stolt över att ha medverkat till att bygga varumärket Karlshamn starkare!

Läs mer om Stadsbyggnadspriset på Karlshamns kommuns webbsida.

För mer information kontakta:

Emina Kovacic, stadsarkitekt i Karlshamns kommun: 0454-816 81 eller Sven Gustafsson, arkitekt: 0705-68 86 06.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.