Följ Karlshamns kommun

Kändisar tävlar i Swimrun under Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Jul 11, 2016 21:00 CEST

Foto: lejon.se

Östersjöfestivalen är kommunens största hemvändarevenemang och i år lockar festivalens nya programpunkt ”Swimrun” även hem en hel del kändisar som Emma Igelström, Bingo Rimér och triathleten Jonatan Torshall Svensson. Men även andra kända namn deltar i den tuffa konditionstävlingen.

158 deltagare, uppdelade i tvåmannalag och i klasserna "Herr" och "Mix", deltar i den sedan länge fullbokade swimruntävlingen "2XU Island Challenge" i Karlshamn. Det är fler än arrangörerna hade vågat hoppas på denna första gång som tävlingen körs.

– Det är jätteroligt att intresset har varit så stort eftersom Swimrun-tävlingen och andra nya sporter är något som vi satsat mycket på i år. Att det sedan kommer kändisar sätter såklart lite extra glans åt hela tävlingen. Speciellt kul är det med deltagande karlshamnare i förskingringen, säger festivalamiral Conny Nilsson.

Deltagarna kommer från hela Sverige – uppifrån Kiruna ner till Malmö – och är både proffs och amatörer i detta sammanhang. Bland sportproffsen finns bland andra Michael Zantelid (Triathlon) och Rami Aziz (MMA-utövare) i ”Team Like a Boss”. Bland kändisarna finns fotografen Bingo Rimér och den före detta elitsimmerskan Emma Igelström som tillsammans deltar i tävlingen under namnet ”Team Karlshamns Kidsen”.

– Eftersom jag känner Emma så frågade jag henne om hon ville komma hem till Karlshamn och tävla, vilket hon glatt tackade ja till. Det känns väldigt kul för både tävlingen och Karlshamn att hon och Bingo återvänder hem för att göra detta, säger den nyinflyttade Karlshamnsbon och triathleten Maria Larsson, som är grundaren och hjärnan bakom tävlingen.

Den kända musikern Daniel Adams Ray har bildat lag ihop med den utflyttade karlshamnaren Jonatan Torshall Svensson som under åren har medverkat i många olika sporttävlingar, bland annat Triathlon och Ironman. De tävlar under namnet ”Yo Running Club”.

– Det blir en tuff men rolig tävling som har mantrat ”race with a smile” och med det uppmuntrar vi till sportmanship, glädje, lycka och fair play både på samt utanför banan, säger Maria Larsson.

Deltagarna kommer totalt att springa 20 kilometer och simma 4 kilometer. Tävlingssträckan mellan Eriksberg och Karlshamn består av 21 simsträckor och 23 löpsträckor, där den längsta löpsträckan är knappt 3,3 kilometer och längsta simsträckan 440 meter.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk och tittar längs vägen och att Swimrun ska växa och bli riktigt stort i Karlshamn oavsett om det blir en återkommande tävling som sker under festivalen eller någon annan tid på året, säger Conny Nilsson.

Tävlingen, som äger rum under festivallördagen den 23 juli, startar klockan 10.00 på Eriksberg Vilt & Natur och det första laget beräknas vara i mål vid träbryggan mittemot Turistbyrån på Östra Piren runt klockan 13.00.

– Att det är så många som deltar i årets tävling är ytterligare ett bra bevis på det fina arbete som organisationen med Maria i spetsen lägger ner på tävlingen, avslutar Conny.

För mer information kontakta: Maria Larsson, 070-782 93 85 eller Conny Nilsson 070-778 30 00 eller gå in på tävlingens webbsida.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.