Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ja till gemensam avfallsplan i väst

Vid senaste sammanträdet, måndagen den 2 februari, fastställde kommunfullmäktige i Karlshamns kommun, förslaget till regional avfallsplan för Karlshamns-, Olofströms-, och Sölvesborgs kommuner. Västblekinge Miljö AB har för sina tre ägare tagit fram förslag på regional avfallsplan. Förslaget innebär att de nationella miljömålen avseende hushållsavfall ska uppfyllas.
Kommunfullmäktige antog vidare en ny skogspolicy för Karlshamns kommuns skogsinnehav. Det är parkenheten som har arbetat fram förslaget till ny skogspolicy och en viktig del i detta arbete har varit att se till folkhälsoperspektivet, att öka möjligheterna för människor att nyttja skogen. Nuvarande skogsbruksplan gäller till och med 2010.
Kommunfullmäktige beslutade även att 650~000 kronor ska öronmärkas i årets tilläggsbudget till planläggningen av bergtäktområdena på Sternö. Det är på uppdrag av kommunfullmäktige som byggnadsnämnden och planenheten driver en detaljplaneläggning av bergtäktområdena på Sternö. Läget för denna har beskrivits i byggnadsnämnden i ett tidigare sammanträde. Planläggningen har visat sig kräva omfattande utredningar som planenheten har upphandlat av konsult. Det har konstaterats att det inte finns några medel upptagna för planen i innevarande års budget och inte heller i budgetförslaget för 2009. 486~000 kronor ska reserveras ur kommunstyrelsens anslag till förfogande för täckande av 2008 års kostnader för planarbetet på Sternö.
För ytterligare information om besluten, kontakta kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Svensson, tel 0454-811 01, Karlshamns kommun, (tel vx 0454-810 00).

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93