Följ Karlshamns kommun

Inspirationsdag ska ge arbetslösa ungdomar hopp

Pressmeddelande   •   Apr 07, 2016 14:03 CEST

ESF-projektet BUL 2.0 och länets olika Navigatorcentrum ordnar en inspirationsdag med bland annat teater för att bredda arbetsmarknaden för unga långtidsarbetslösa

Med Östra Teaterns föreställning ”Alla hästar hemma” får besökarna under inspirationsdagen reflektera över frågor som bemötande, mångfald och social hållbarhet på arbetsmarknaden. Inspirationsdagen vänder sig till ungdomar med speciella behov på arbetsmarknaden.

– Besökarna får också höra om goda exempel, metoder och samarbetsformer som underlättar för unga som behöver extra tid och stöd på ett arbete, säger Chiquita Persson, projektsamordnare Navigatorcentrum i Karlshamn.

BUL 2.0 är ett ESF-projekt som vänder sig till arbetssökande unga 16-24 år. Projektägare är Region Blekinge tillsammans med Landstinget, länets fem kommuners Navigatorcentrum och Arbetsförmedlingen. Efter lunch får olika företag, projekt och organisationer möjlighet att presentera sig och berätta hur de har gjort för att möta ungdomarnas behov. Därefter blir det tid till mingel och kontaktskapande.

– Vi vill att dagen ska ge inspiration och hopp till unga, samtidigt som vi vill lyfta fram de lokala goda exempelföretag vi har i Blekinge, säger Chiquita Persson.

Medierna hälsas välkomna!

Datum: måndagen den 11 april

Tid: 11.00-14.30

Plats: Lokstallarna, Prinsgatan 43 i Karlshamn


För mer information kontakta: Chiquita Persson, projektsamordnare, 0454-811 48.

För mer info om Östra Teatern: www.ostrateatern.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.