Gå direkt till innehåll
Ingen brist på äldreboenden i Karlshamn

Pressmeddelande -

Ingen brist på äldreboenden i Karlshamn

Prognosen för behovet av särskilda boenden i Karlshamns kommun är att det behövs 52 stycken nya platser fram till 2024. Detta behov är redan täckt genom nybyggnation i Asarum och Mörrum. Därmed råder ingen brist på äldreboenden i kommunen.

Just nu byggs äldreboendet Östralycke i Asarum ut vilket innebär att antalet platser i särskilt boende utökas med 48 platser. Parallellt pågår en utbyggnad av Ekegården i Mörrum som innebär en utökning med 20 platser. I den gamla byggnaden kommer personalutrymmen även att göras om till två särskilda boenden. När Karlshamns kommuns nya äldreboenden i Mörrum och Asarum står inflyttningsklara i september har kommunen utökat antalet vårdplatser med 70 stycken.

– Kommunen har även en paviljong på Östralycke med 18 platser som vi har i reserv om det skulle behövas framöver, men just nu täcker vi behovet av vårdplatser med råge, säger Doris Zetterqvist, verksamhetsutvecklare inom omsorgsförvaltningen på Karlshamns kommun.

Karlshamns kommun har flest äldre i länet och idag står knappt 45 äldre i kö till särskilt boende i Karlshamn, och alla de kommer att ha blivit erbjuden en plats inom någon månad. 2018/2019 är nästa etapp på Östralycke klar med cirka 45 nya särskilda boendeplatser.

Kontakt: Doris Zetterqvist, verksamhetsutvecklare inom omsorgsförvaltningen Karlshamns kommun på telefon 0454-814 32 eller 0702-66 62 81.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93