Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Högskola i Karlshamn - en viktig strategisk fråga

Kommunstyrelsen i Karlshamn tillsätter en styrgrupp och ledningsgrupp med uppdrag att säkerställa högskolenärvaro i Karlshamns kommun.

Efter information om att Blekinge tekniska högskola (BTH) överväger att lämna Karlshamns kommun kommer särskild kraft att ägnas denna strategiska fråga. Beslutet tog kommunstyrelsen under gårdagens sammanträde.

Kommunstyrelsens beslut

Kommundirektör Daniel Wäppling har fått i uppdrag att tillsätta en ledningsgrupp med möjlighet till representation från externa intressenter och arbetsgrupper för att säkerställa högskolenärvaro i Karlshamns kommun. Kommunstyrelsens arbetsgrupp är utsedd att vara ledningsgruppens styrelse.

- En mindre arbetsgrupp har redan träffats och ett antal externa kontakter har tagits för att få en bild var BTH:s styrelse står och vilka andra möjligheter som finns för att ha kvar eller utveckla högskolenärvaro på NetPort, säger Daniel Wäppling.

- Vi vill vara behjälpliga på olika sätt för att öka antalet sökande till högskolan och att via regionen och de kontakter kommunen har på riksplanet, försöka påverka beslutsfattare, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93